Arg-e Bam

De Arg-e Bam in Bam, een stad in de provincie Kerman in het zuidoosten van Iran. Het wordt vermeld door Unesco als onderdeel van de World Heritage Site

De oorsprong van deze enorme citadel op de Zijderoute kan terug naar de Achaemenidische periode  (6e tot de 4e eeuw voor Christus).

De aardbeving van 2003 in Bam vernietigd meer dan 80 procent van de citadel. Als een World Heritage Site, zijn verschillende landen samenwerken bij de wederopbouw. Japan, Italië en Frankrijk behoren tot de landen die hebben meegewerkt vanaf het begin. Japan heeft een aantal US $ 1.300.000 toegekend aan Iran voor de wederopbouw, en heeft dit project ondersteund door het sturen van apparatuur en het creëren van het 3D-plan van de Bam Citadel om de nauwkeurigheid van de renovatie te verhogen. Italië heeft US $ 300.000 gefinancierd en heeft een team van deskundigen van de belangrijkste toren van de citadel te herstellen. Frankrijk heeft de kaart van Bam Citadel verstrekt. De Wereldbank heeft ook een grote som geld die aan dit project.

Lees meer:

Roedgan Kasteel

Tempel van Anahita – Fars Provincie

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *