Darakeh

Irangids: Darakeh is een van de populairste attracties van de hoofdstad Teheran. Het is een dorpje, gelegen in het noorden van de stad aan de rivier de evenzo genaamde Darakeh-rivier. Darakeh ligt aan de voet van de bergketen Alborz, waardoor veel bergwandelingen beginnen vanuit Darakeh.

Het is een mooie plek om uit de drukte van Teheran te ontsnappen. Het dorp staat bekend om haar mooie natuur en uitzicht op haar oude bomen, rivier en de Alborz-bergen. In de verte kijkt men uit op Teheran. Het kan erg druk zijn tijdens het weekend (in Iran op donderdag en vrijdag)

De meeste restaurants liggen aan het rivier. Hier kan men allerlei soorten Iraanse gerechten bestellen, zoals kip- en runderkebab (Perzisch: Koebideh kabab) en verschillende visgerechten. Uiteraard zijn er ook Westerse gerechten te verkrijgen. Men kan daar binnen zitten of gebruik maken van de bedden die buiten het restaurant staan om op te zitten en te eten. Na het eten, drinken mensen thee of maken gebruik van een waterpijp.

In het dorp vindt men kleine winkeltjes met typisch Perzische dropjes (gedroogd fruit) en handgemaakte souvenirs.

9224 9229 1331954041_ 1417978659_ 1417995531_

meer lezen:

Milad Toren, Teheran

Photos : Ski in Iran

Kish Eiland in de Perzische Golf